Press "Enter" to skip to content

Modeller – hva ser vi etter?

Da Casting vest startet opp på midten av 70-tallet, var det casting til filmer og TV som var hovedfokuset. Vi castet skuespillere til hovedroller i flere norske storfilmer og TV-serier, og det var hovedfokuset for bedriften helt fram til 90-tallet. Da ble det mer og mer vanlig å caste modeller til blant annet reklamefilmer og Casting vest opprettet en helt ny avdeling for nettopp modeller. Denne avdelingen tar seg nå av alt av modell-casting, og vi caster modeller både til fotooppdrag, reklamefilmer, mote, musikkvideoer og mye mer. Videre kan du lese mer om de ulike modelloppdragene vi caster til. Husk at det er stor forskjell på å være en motemodell og en reklamemodell, og ulike oppdrag krever ulik bakgrunn og kvalifikasjoner. Dersom du syns noe av dette høres ut som noe for deg, ber vi deg lese videre og registere deg som modell hos oss. Kanskje du er den nye supermodellen på catwalken i Milano eller Paris?

Reklamemodell – hva ser vi etter

Det er ikke bare skuespillere og statister som spiller i reklamefilmer, også helt vanlige mennesker blir ofte brukt. Som reklamemodell kan du bli castet i en rekke ulike reklamefilmer, så du vil få bred erfaring dersom du ønsker å gå denne veien. Alle kan bli reklamemodell. I reklamer bruker man mennesker i alle aldre, i alle fasonger, og ulike etnisiteter. Det er helt opp til reklamebyrået hva slags type mennesker de leter etter, avhengig av hvilken historie de prøver å fortelle med reklamefilmen. Dersom du ønsker å bli reklamemodell, anbefaler vi deg å registere deg hos oss og sende oss en CV med bilde. Bildet bør være tatt av en profesjonell fotograf og bør være av headshot standard (de fleste fotografer vet hva det er). Det er viktig at du gir korrekte opplysninger om deg selv, som høyde, vekt, skostørrelse osv. Som reklamemodell kan du forvente et bredt spekter av oppdrag. Å lage en reklamefilm kan være utfordrende, men er også veldig morsomt. Ofte er det mange personer på settet og det kan bli kaotisk til tider, men et reklamesett er godt for nettverksbygging. Les mer under «Reklame-hva jobber vi med».

Fotomodell/Motemodell – hva ser vi etter

Det stilles som regel ingen spesielle krav dersom du ønsker å bli reklamemodell, men det gjør det dersom du ønsker å bli fotomodell. Her er det relativt strenge krav til både høyde og vekt, og ting som tatoveringer og piercinger blir ikke satt særlig pris på. En fotomodell (eller motemodell) må være minimum 1.73m (helst 1.75m) høy om du er jente, og mellom 1.82m og 2m dersom du er gutt. Jenter må passe i klær i størrelsen 36/38 og gutter 50/52. Den ideelle alderen å starte en modellkarriere for jenter er 15-17 år, mens for gutter er det i alderen 18-20 år. Man kan selvsagt være både yngre og eldre enn det, men den oppgitte aldersguppen er det bransjen selv mener er ideell. Selv om alder, høyde og kroppsstørrelse er veldig viktig i denne bransjen, er det dog utseende som er mest viktig. En fotomodell må kunne skille seg ut og samtidig være estetisk vakker. En uspesifisert «X-faktor» som mange kaller det. Noe som ikke helt kan beskrives med ord men som man gjenkjenner når man ser det. Det er dessuten viktig at du ikke har svært uren hud eller veldig fett hår. Dersom du drømmer om å bli fotomodell eller reklamemodell, anbefaler vi deg å registrere deg og sende oss din CV med bilde. Kanskje har du X-faktoren uten at du vet det selv? Husk at motebransjen endrer seg hele tiden, og er stadig på jakt etter den nye trendye it-jenta!

Privacy Policy