Press "Enter" to skip to content

Kortfilmer – hva jobber vi med?

Vi i Casting vest har lang erfaring med å caste skuespillere, statister og modeller til en rekke oppdrag som spillefilmer, reklamer og kortfilmer. Når man caster til en spillefilm, ser man gjerne etter profesjonelle skuespillere med solid utdannelse og lang erfaring, men det er ikke alltid nødvendig når det gjelder kortfilmer. Det avhenger selvsagt av hvilken type kortfilm det er, om produksjonen er stor eller liten, om det er et profesjonelt prosjekt eller et såkalt student- eller amatørprosjekt. Filmindustrien i Norge har i de senere tiårene vokst seg sterk, og det er mange up-and-coming regissører og filmskapere der ute. Mye av grunnen til det er at en rekke norske filmer har oppnådd stor internasjonal suksess, med Oscar-nominasjoner som det store høydepunktet. Dette har gjort til at både offentlige og private investorer har gått inn i filmbransjen og sprøytet inn viktig kapital. Er du en spirende regissør eller filmskaper og har en spennende ide til et prosjekt, fins det en rekke stipend og støtteordninger du kan søke. Dette gjør at filmbransjen, og spesielt kortfilmer, er åpen for mindre aktører og prosjekter.

Hva kan vi hjelpe med?

Vi i Casting vest har lang erfaring med casting og våre bøker inneholder en rekke kjente og ukjente navn. Vi ønsker å hjelpe både etablerte og uerfarne skuespillere, og vi har til enhver tid en rekke små og store prosjekter på gang.

En kortfilm kan være inngangsbilletten til en uerfaren skuespiller. De store spillefilmene krever ofte en casting av erfarne skuespillere med solide utdannelser, men det gjelder nødvendigvis ikke for kortfilmer. Da det i dag fins en rekke støtteordninger for mer uerfarne filmskapere, blir flere filmer realiserte. Disse støtteordningene gir dog ikke de enorme summene, så en regissør må caste på budsjett. Nettopp det åpner opp for unge, og mer uerfarne skuespillere. Dersom du tror dette kan være noe for deg, anbefaler vi at du registrerer deg hos oss, så kan vi ta en nærmere prat. Vi tilbyr en rekke kurs innen bransjen, både for de uerfarne og de mer drevne. Husk at man aldri er helt utlært. Nedenfor kan du se hva vi søker etter akkurat nå. Dersom du ikke finner noe som passer helt deg, anbefaler vi deg å sjekke våre sider jevnlig, da siden oppdateres hele tiden.

Vi søker for tiden…

Til kortfilmen «Et ytre vesen»

Dette er et spennende prosjekt, hvor regissør er Erlend Svendsen, nyutdannet i New York med mastergrad i film. Dette prosjektet er en kortfilm på ca. 13 minutter, og filming vil finne sted på en liten øy utenfor Nordland. Vi søker til dette prosjektet:

Jente i alderen 10-14 år. Nordisk utseende, må ha nordlandsdialekt, være mellom 1.30 og 1.40 høy, blondt hår, blå øyne, slank bygd.

Gutt i alderen 12-15 år. Nordisk utseende, må ha østlandsdialekt, være mellom 1.50 og 1.70 høy, brunt eller sort hår, brune øyne.

Kvinne i alderen 25-30 år. Asiatisk utseende, må ha nordlandsdialekt og kunne snakke godt engelsk, ikke være høyere enn 1.75m, slank bygd, sort hår. Må ha noe erfaring.

Mann i alderen 35-45. Nordisk utseende, må ha østlandsdialekt og kunne snakke godt engelsk, være mellom 1.80 og 1.95 høy, brunt eller sort hår, brune øyne. Må ha noe erfaring.

Dersom du tror du passer til en av disse rollene ber vi deg sende en CV med headshot snarest. Casting er fortløpende og innspilling starter medio Juli og vil gå over 2-3 dager. Dette er betalte roller, så blir du castet vil du få et mindre honorar.

Privacy Policy