Press "Enter" to skip to content

Fotoshoot – hva jobber vi med

Vi i Casting vest jobber med en rekke typer casting, og sent på 90-tallet åpnet vi en egen avdeling for modellcasting. Denne avdelingen har utviklet seg voldsomt de siste årene, og våre modeller blir booket til både filmer og fotoshoots. Et fotoshoot kan være både spennende og kaotisk, og ganske nervepirrende dersom man er uerfaren. Nedenfor kan lese mer om hva som skjer på et fotoshoot, hva du bør og ikke bør gjøre, og hva som er viktig å huske på for å få til et vellykket fotoshoot. De modellene som er godt forberedt og følger våre råd, blir som regel booket til andre oppdrag etterpå. For det er ikke bare utseende som teller, en modell må være profesjonell dersom hun eller han ønsker en videre karriere innen modellyrket. Dersom du går med en modellspire i magen og ønsker å ta det neste steget, anbefaler vi at du tar kontakt med vår modellavdeling. Send oss gjerne en CV, og husk å legg ved et ordentlig headshot. Dersom du ikke allerede har et profesjonelt headshot, kan du ta kontakt med vår interne fotograf og bestille time hos han. Et ordentlig og profesjonelt headshot er det viktigste du har når det gjelder å bli booket som modell.

Hva skjer på et fotoshoot?

Det fins egentlig ikke et standard fotoshoot. Alle fotoshoot er ulike og det vil du fort oppdage dersom du blir booket til flere. Det som kanskje vil by på størst utfordringer, er location, altså stedet for fotoshootet. Fotoshoot utendørs, spesielt i Norge, kan by på utfordringer, både for fotograf og modell. Men så er også bilder ute i norsk natur ganske så unike.

Vi vil her ta for oss hva som skjer på et typisk fotoshoot, eller for å si det med andre ord, hva som skjer på de fleste fotoshoots.

Dagen for fotoshoot starter ofte veldig tidlig, da det er mange forberedelser som må gjøres. Makeup-artist, hårstylist og modell er ofte tidlig på settet og det hele begynner med å legge sminke og ordne hår. Dersom det er flere modeller, må man gjerne vente på tur fordi man har som regel ikke mer enn en makeup-artist og en hårstylist. Vi anbefaler å ta med en god bok å lese i eller noe musikk du kan ha på ørene for å få tiden til å gå.

Når stylistene har gjort sitt, er det tid for å kle seg. Veldig ofte må man skifte antrekk flere ganger i løpet av et fotoshoot, så klærne henger som regel klare på et klesstativ i den rekkefølgen de skal brukes.

Så blir du tatt med ut på settet. Her vil du få instruksjoner fra fotograf og eventuelt en kreativ leder for fotoshooten. Det er viktig at du følger godt med og får med deg instruksjonene. En fotograf blir lett irritert dersom du ikke gjør det han/hun har bedt deg om. Dersom du er usikker på hva fotografen vil at du skal gjøre, er det lurt å spørre før fotoshooten begynner. Vær høflig og velg dine ord med omhu, for du vil ikke høres ut som at du ikke har skjønt noe. Prøv å be fotografen om å være litt mer spesifikk.

Så begynner fotoshooten. Dersom du er alene som modell, prøv ut flere poseringer, men vær alltid oppmerksom på hvor kameraet er. Dersom det er flere modeller på settet, er det viktig at du samspiller med dem. Vær oppmerksom på hvor de er til enhver tid.

Etter noen prøvebilder, vil fotografen se på bildene og gjøre noen justeringer. Prøv å involver deg selv og ta til deg alle råd fotografen kommer med. Dersom du må skifte klær, gjør det raskt slik at du er tilbake på settet fort og fotoshooten kan fortsette.

Privacy Policy