Press "Enter" to skip to content

Amatører – hva ser vi etter?

Casting vest har vært et ledende castingbyrå i Norge i flere tiår, og vi representerer alt fra profesjonelle skuespillere, til modeller og amatører. Flere store skuespillere, både her i Norge og i utlandet, har tatt det store steget og blitt stjerner uten å ha mye utdannelse. Det er selvsagt bare unntakene; de fleste uten utdannelse i teaterfaget får sjeldent roller utover å være statister eller små biroller. Men for å samle erfaring og bygge en CV, er disse rollene veldig god trening, og man kan lære mye på et filmsett som statist. Videre kan du lese mer om hva vi kan tilby amatører, hvordan du kan utvikle deg som skuespiller, og hva vi ser etter når vi caster statister.

Som amatør er dessverre de store rollene utenfor rekkevidde, men det er en rekke ting du kan gjøre for å utvikle deg videre som skuespiller og kanskje en dag ta det store steget. I skuespillerfaget er erfaring en vesentlig del av CVen din, og jo mer erfaring du har, jo større sjanse er det for at du blir castet. For amatører kan det være greit å velge seg en sjanger innen skuespilleryrket og satse hardt på det, være det seg teater, TV, film eller reklame. Ønsker du å stå foran et kamera, er det viktig at du får mest mulig erfaring innen det. Dersom du ønsker å stå på en scene, er det viktig at du forkuserer på nettopp det.

Hva må du gjøre for å bli statist?

Vi i Casting vest leter stadig vekk etter statister og amatører til TV-serier, filmer og reklamer. Dersom dette er noe du finner interessant, anbefaler vi deg å lese videre.

Det første du bør gjøre er å skaffe deg et profesjonelt bilde av deg selv. Et såkalt headshot er ekstremt viktig, og det bør du overlate til en profesjonell fotograf å ta. Det er liten vits i å sende inn et dårlig bilde tatt med et mobilkamera. Det som også er viktig å huske, er at de som caster deg ønsker å se hvordan du faktisk ser ut. Så et redigert instagrambilde med filter er helt poengløst. Når du fyller ut personlig data, bør du være helt ærlig. Ingen liker å svare på personlige spørsmål som for eksempel vekt, men det er viktig at du oppgir nøyaktige mål da det kan hende du må ha på deg en kostyme i en gitt størrelse. Da er det kleint å komme på settet og innse at kostymen er altfor liten eller for stor. Det samme gjelder skostørrelse. Vær ærlig på all persondata.

Å få erfaring er viktig, for jo mer erfaring du har jo større sjanse er det for at du blir castet. Vær en «ja-person» og takk ja til de tilbudene du får. Både castingbyrå og klienter liker statister som er ivrige og stiller opp. Det er også viktig at du har en positiv innstilling og at du følger de instruksjonene du får på settet. Begynner du å krangle med regissøren, er det over og ut.

Vi caster til en rekke tv-serier, filmer og reklamer hele tiden, og har alltid behov for statister. Dersom du tror dette er noe for deg, ber vi deg registere deg og sende inn CV med bilde. I tillegg til en rekke statistroller, kan vi tilby våre amatører en rekke kurs for videre egenutviklig. Kursene er gratis for statister som jobber regelmessig med oss. På disse kursene henter vi inn instruktører med solid bakgrunn innenfor en rekke felt, som kamera og foto, taletrening og dialekttrening, å stå frem i bakgrunnen, og mye, mye mer.

Privacy Policy